Watson - uusi tapa katsoa tv:tä

Valopiuhan toimialueen asiakkaana sinulla on mahdollista ottaa Watson -tv-palvelu käyttöösi!

Watson kokoaa olennaisimman viihdetarjonnan yhteen palveluun: Watsonilla katsot ja tallennat tv-kanavia, tilaat maksukanavia ja vuokraat Makuunin uutuusleffoja.

Yhdellä kuukausimaksulla voit käyttää Watsonia niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimella.

Voit käyttää Watsonia Motorolan boksimme lisäksi myös kätevällä Dune HD TV-tikulla, jonka liität helposti suoraan tv-vastaanottimen HDMI-liitäntään. Se voidaan kytkeä nettiin kiinteällä tai Wlan yhteydellä. Sisältää kaukosäätimen.

Watsonin tallennusominaisuudet monipuolistuivat kun kotitallentaminen eli ohjelmien tallentaminen ulkoiselle tallennusvälineelle tuli mahdolliseksi. Tämän muutoksen myötä voit siis tehdä tallennuksia pidemmäksi aikaa ja pystyt tallentamaan peruskanavien lisäksi myös maksukanavien ohjelmia.

Kotitallennuksien tekeminen IPTV-boksille on mahdollista ainoastaan VIP 1853/2853 -bokseilla, johon voi hankkia Motorolan oman kovalevyn.  Motorolan boksit eivät tue tallennusta USB-laitteelle.

Kotitallennuksia voit tehdä myös tv-tikkuun hankkimalla siihen microSD-muistikortin, jonka asetat tv-tikun microSD-korttipaikkaan. Tv-tikku tukee yleisimpiä microSD-kortteja, jotka ovat nopeusluokaltaan vähintään class10. Suosittelemme muistikortteja näillä ominaisuuksilla: 32GB FAT32, 64GB NTFS ja 128GB NTFS. Maksukanavilta voit tallentaa microSD-kortille ohjelmia, jonka sisältöä et tallennuksen aikana katsele.

Laitteiden saatavuutta voit tiedustella osuuskunnalta.

Lakisääteinen tekijänoikeusmaksu

Televisio-ohjelmien verkkotallennusta koskeva muutos tekijänoikeuslakiin astui voimaan 1.6.2015. Lakimuutos poistaa verkkotallennukseen aiemmin kohdistuneet epäselvyydet ja varmistaa, että kuluttajien suosimaa verkkotallennusta voidaan edelleen jatkaa ja kehittää.

Laki mahdollistaa tv-ohjelmien tallenteiden katsomisen myös mobiililaitteilla. Lakiuudistus perustuu operaattoreiden, mediayhtiöiden ja tekijänoikeusjärjestöjen tekemään ratkaisuehdotukseen. Verkkotallennuspalvelua tarjoavat operaattorit sopivat tekijänoikeusjärjestöjen kanssa näiden hallinnoimien oikeuksien käytöstä sekä maksavat näille lisenssimaksun.

Tästä johtuen myös Kaisanetin toimittamaan Watson-palveluun lisätään lakisääteinen tekijänoikeusmaksu 1.1.2016 alkaen. Tämä maksu veloitetaan Superliittymämaksun yhteydessä ja se tilitetään sellaisenaan tekijänoikeusjärjestöille.

Maksun suuruus on 1.1.2016 alkaen 2,48 €/kk tallennuspalvelun sisältävää Watson-liittymää kohden. Maksu näkyy laskulla omana rivinään nimellä "Tekijänoikeusmaksu".

Mikäli et halua hyväksyä Watsoniin lisättävää tekijänoikeusmaksua etkä jatkaa palvelun käyttöä, voit myös halutessasi irtisanoa Watson-palvelun. Lisätietoja voit kysellä sähköisesti info@valopiuha.fi tai puhelimitse 040 7070 998.

Kanavatietoa

Itä-Suomen paikallisuutiset katsottavissa Watson IPTV-palvelussa.
Itä-Suomen paikallisuutiset näkyvät normaalisti TV1:llä. Paikallisuutisia voi katsoa ainoastaan live-lähetyksenä. Automaattinen tallennuspalvelu tallentaa edelleen vain Pohjanmaan oletusuutiset, joten mikäli haluat katsella paikallisuutiset jälkikäteen, löydät ne Yle Areenasta.

Watson-palvelun kanavatarjonta uudistuu!
Lisätietoa: 
Usein kysytttyä - Watson

Lisätietoa Watsonista löydät osoitteesta www.watson.fiWatson latausmateriaali asiakkaillemme. Sisältää ohjeita ja tietoa palvelusta.
 

Tietoa palvelusta